De kleine moment die je dagelijks ervaart, van routine 'dagjuweeltjes' tot de miniscule "bedankt!" uitwisseling met anderen.

"Omg! Die backpacker die we vanmiddag zagen, zit hier in de soos."

Door Dead Pixel op dinsdag 21 juli 2015 21:23 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Juweeltjes, Views: 6.588

http://www.rooflessrun.nl/images/logo.jpg
Wederom was het weer zo ver: de jaarlijkse spelweek, op touw gezet door de lokale jeugdsoos, moest weer beginnen. Echter gaan we het daar nu niet in het bijzonder over hebben, dat doen we later in een ander artikel. De titel is namelijk een Whatsappberichtje dat ik heb mogen ontvangen van een goede vriend. Want toen wij op den allereerste dag terug naar huis liepen van het driedaagse festijn, zagen we een goed bepakte backpacker lopen. Nadat we het er even kort over hadden, dachten we beiden er niet meer zo veel over na. Maar wat zou deze backpacker een indruk gaan maken op de vaste- en tijdelijke lopers bij de jeugdsoos.


Lees verder »

"Biertjuh buur?!"

Door Dead Pixel op zondag 24 mei 2015 02:10 - Reacties (18)
Categorie: Juweeltjes, Views: 6.144

http://i.imgur.com/4A87Wu7.png

Warempel, echt, heus! Het ging knallend tussen het bakstenen oerwoud heen. "Push me and then just touch me, until I can get my satisfaction... satisfaction... satisfaction... satifaction." Zo vibreerden de geluidsgolven richting mijn oorschelpen. "Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je wasmasjien!" Nou, dat klonk uiterst behartigend zeg. Feestelijk, moet ik je zeggen. "Never cared for what they do, never cared for what they know. But I know." Dit was rustiger, en meer mijn smaak. Om te zeggen dat het hard stond zou ik liegen, dat het een eerbetoon aan Alexander Bell betrof was duidelijk.


Lees verder »

Dagjuweeltjes

Door Dead Pixel op dinsdag 24 maart 2015 18:34 - Reacties (16)
Categorie: Juweeltjes, Views: 7.669

http://i.imgur.com/TGuvr75.jpg Foto:Arjan Almekinders

"Ik heb een hekel om met de bus te gaan". Ik ben het er stellig niet mee eens, dat zeg ik je."Het stinkt", "Het is druk in de winter", en "De verwarming staat altijd veel te hoog" hoor je ze zeggen.

Ik woon in een klein dorp waar, in mijn tijd, maar een enkele middelbare school stond met een schrijne 200 Š 250 studenten. Inmiddels is die na een bezuinigingsronde verdwenen. Maar in mijn tijd ging ik vanaf de tweede klas naar de hoofdlocatie op 20 kilometer afstand, tot mijn grootste spijt want ik had het behoorlijk naar mijn zin op zo'n kleine school.


Lees verder »