Kunstmatige Intelligentie, De Toekomst van de Mens

Door Dead Pixel op zondag 4 oktober 2015 13:35 - Reacties (6)
Categorie: Wetenschap & Ruimtevaart, Views: 3.869

http://i.imgur.com/YopYmnF.png

Dit artikel is ook te lezen op mijn toegewijde blog


Machinaal denken is van groot interesse voor de mensheid, en dat is al heel lang zo. Zowel de Oude Egyptenaren als de Oude Grieken droomden ervan om het menselijke denken te automatiseren, in een werktuig als het ware. Nu beseffen wij, in de een-en-twintigste eeuw, dat dit soort intelligenties misschien niet meer ver weg zullen zijn. We hebben al heel wat intelligenties geschapen, en we zullen deze fascinatie niet doen scheiden omwille kritiek of angst.


Lees verder »

"Houston, we've had a problem"

Door Dead Pixel op vrijdag 10 april 2015 20:01 - Reacties (9)
Categorie: Wetenschap & Ruimtevaart, Views: 5.001

http://i.imgur.com/A4F9oMq.jpg

Het is 11 april 1970, Elton John's tweede album met dezelfde naam was net uitgebracht en de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie draaide op volle toeren. Het was de vijfde missie naar de maan en de derde poging om er op te landen. De beroemde woorden "Houston, we've had a problem", vaak onjuist gezegd als "Houston, we've got a problem" of "Houston, we have a problem", heeft zijn oorsprong uit deze missie. En voor degene die bijgelovig zijn was het te verwachten; we spreken natuurlijk over Apollo 13, een beroemde missie dat complottheorieŽn als kool uit de grond liet schieten. Maar wat ging er nou (allemaal) fout?


Lees verder »

Een brandend verlangen

Door Dead Pixel op woensdag 1 april 2015 19:38 - Reacties (4)
Categorie: Wetenschap & Ruimtevaart, Views: 3.261

http://i.imgur.com/rYY0AX1.jpg

Je kent het wel, een warme zomerse avond samen met je vrienden. Plots kom je tot de ontdekking dat je nog wat hout hebt liggen. De begeerte om de vuurkorf aan te zetten wordt steeds groter naarmate de zon ondergaat. Het besluit is genomen: in de hens ermee! Naast de behagelijke gesprekken zijn er ook stille momenten, gelegenheden waarin iedereen wonderbaarlijk naar het vuur staart. Met vlammen die dansen als paradijsvogels, kunnen ze veel onheil brengen voor de persoon die het waagt om met zijn fikken het probeert te betasten. Maar waarom voelen wij ons dan zo aangetrokken tot dit gevaarlijke natuurkundig fenomeen?


Lees verder »